De Nederlandse wijnbouw heeft zich, ondanks ons uitdagende klimaat, ontpopt tot een veelbelovende sector met unieke druivenrassen aangepast aan de lokale omstandigheden. In de relatief koele en vochtige weersomstandigheden van Nederland floreren vooral hybride druivenrassen die weerstand bieden tegen schimmelziekten. Typische voorbeelden hiervan, die wij ook aangeplant hebben staan, zijn de witte solaris en de blauwe cabernet cortis.
Nederlandse zomers bieden voor onze wijnstokken voldoende zonlicht voor een langzame, geleidelijke rijping, terwijl de koude winters helpen de planten te verharden. Toch blijft het ieder jaar altijd spannend wat de natuur voor ons in petto heeft. Maar door hard werken met genoeg liefde en toewijding, weten wij altijd weer gezonde druiven te oogsten.
Onze wijngaarden kunnen natuurlijk niet zonder een wijnmakerij (of ‘wijnkelder’). Een wijnmakerij is het kloppend hart van het wijnproces, waar het omzetten van druiven tot wijn plaatsvindt. Het is hier waar het terroir – de unieke combinatie van bodem, klimaat en landschap – samenvloeit met de kunsten van de wijnmaker.
Het zorgvuldige beheer van de ontsteling, druivenselectie, het kneuzen en/of persen, fermentatie met het gebruik van de juiste gistsoorten, het rijpingsproces in tanks en vaten, het filteren en de uiteindelijke blending en botteling, zijn onmisbaar om onze gezonde druiven om te kunnen zetten naar karaktervolle wijnen.
Doordat we werken met verschillende druivenrassen, kunnen we ook de meest uitlopende wijnen maken. Van sprankelend wit als feestelijk aperitief tot vol rood tijdens een mooi diner. Authentieke wijnen met het predikaat BGA (Beschermde Geografische Aanduiding). Dit houdt in dat onze druiven voor minimaal 85% uit Gelderland moeten komen en de productie van de wijn ook binnen de provinciegrenzen plaatsvindt. Een stukje kwaliteitsgarantie dus.
Wijnproeven is een van de leukste dingen om te doen en bovendien ook nog eens heel leerzaam. Kijken, walsen, ruiken, proeven. Er valt zoveel te ontdekken bij dit veelzijdige natuurproduct. Kleine proeverijen met selecte gezelschappen, maar ook grotere proeverijen zijn mogelijk op onze wijnboerderij. Samen met onze sommelier organiseren we een fantastische interactieve middag of avond voor jou en je metgezel(len), eventueel aangevuld met heerlijke hapjes of een complete culinaire beleving.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.