Vakantie op de Veluwe

In de omgeving

Zin om de bossen in te trekken? De wijnboerderij is gelegen aan de rand van de Veluwe, het grootste aaneengesloten natuurgebied van Europa. Het bekende Kröller-Müller museum in het Hoge Veluwe Nationaal Park is ook zeker een bezoek waard. Verder zijn onder andere de zandverstuivingen en bloeiende heidevelden van Kootwijk zeer dichtbij, evenals de uitgestrekte bossen van Voorthuizen en Garderen.

Te voet op pad? Probeer dan eens van de vele ‘klompenpaden’ in de omgeving. Dit zijn avontuurlijke, gemarkeerde wandelpaden door bos, ongerepte natuur en over boerenerven. Tip: trek niet uw allermooiste schoenen aan, ze kunnen modderig worden!

Liever heerlijk de fiets pakken, maar heeft u de fiets toevallig niet meegenomen?

Bij onze accommodatie zijn twee fietsen bij te huren alsmede een elektrische bakfiets (geschikt voor max. 4 kinderen).  Daarnaast kunt u op ca. 4 km afstand in het dorp Voorthuizen terecht om fietsen te huren.

Activiteiten voor het hele gezin

Met de kinderen zijn zeer veel leuke activiteiten te ondernemen in de directe omgeving. Denk aan de speelparken Monkeytown (indoor), Schateiland Zeumeren en het Maisdoolhof in Voorthuizen. Of ga eens kijken bij het Museum voor oude ambachten en speelgoed in Terschuur of het Pluimveemuseum en de speelboerderij Happyfarm in Barneveld. Vergeet ook het Veluws zandsculpturenfestijn in Garderen niet.

Is het heel mooi weer? Op slechts twee kilometer afstand ligt het vrij toegankelijke recreatiegebied Zeumeren. Deze recreatieplas is de ideale plek om te zwemmen, te spelen op de verschillende stranden, te waterskiën of te midgetgolfen. Hier vind u ook Schateiland. Een prachtige plek om lekker te recreëren.

Iets verder weg zijn onder meer het attractiepark Julianatoren, het Dolfinarium en de dierenparken De Apenheul, Dierenpark Amersfoort en Burgers Zoo te bezoeken.

Gezellig terrasje

Moe geworden van alle activiteiten? In de gezellige dorpen Voorthuizen, Kootwijk, Barneveld en Garderen vind u tal van horecagelegenheden met gezellige terrassen voor een heerlijk ijsje of een lekker diner.

Boodschappen en winkels

Op circa twee kilometer afstand vind u de Coöp-supermarkt in het dorp Kootwijkerbroek. Voorthuizen is 3 kilometer van de wijnlodge en heeft de beschikking over meerdere grotere supermarkten. Dit bruisende dorp kent een gezellig dorpscentrum met zonnige terrassen en leuke winkels. De omgeving nog verder verkennen? De dorpen Barneveld en de bosrijke dorpen Garderen en Kootwijk zijn ook een bezoekje waard!