Over Boerderij Welgelegen en haar bewoners

Boerderij ‘Welgelegen’ dateert uit 1930 en heeft voorheen een agrarisch functie gehad. De laatste jaren wordt de boerderij met veel plezier bewoond door de familie samen met hun beestenstapel. Er wordt niet actief meer ‘geboerd’, maar er zijn wel veel dieren.

Welgelegen-boerderij-30

Dieren

Paarden, Schotse hooglanders, geiten, kippen, konijnen, honden en een kat hebben hun onderkomen op de boerderij. In het voorjaar wordt er met regelmaat een kalfje, een veulentje of jonge geitjes geboren. De meeste dieren lopen rondom de wijnlodge in de dieren-speelweide.

Verse eitjes bij het ontbijt? Deze mag u zelf ophalen bij de scharrelkippen in de weide, verser krijgt u ze niet! De kinderen kunnen in deze weide heerlijk knuffelen met de aanwezige geitjes, konijnen en kippen. Zijn ze uitgeknuffeld? Dan lekker verder spelen in de speeltuin of klauteren in de bomen bij de lodge.

Het is mogelijk om uw huisdier mee te nemen tijdens het verblijf  in de Wijnlodge. De kosten per hond of kat zijn € 25,- per verblijfsduur. Geeft u dit aan bij het onderdeel "optionele extra's " bij de reservering?

Welgelegen-genieten-32

Wijngaard

In april 2019 is er op de boerderij een wijngaard van circa 3.000 m2 aangeplant met 900 druivenstokken. Over een paar jaar hopen we van de rassen Cabernet Cortis en Souvignier Gris heerlijke wijnen te kunnen schenken. Thans wordt er op hobbymatige wijze al wijn gemaakt van de wijngaarden van de Celtic Fields, gelegen in het nabijgelegen Harskamp.